Crostini s kozím syrom a figami
 Bezlepkova bagety_I 1_header.jpg)
Crostini sú (občas opečené) plátky chleba potrené nátierkou či obložené syrom. Spolu s bruschettou patria medzi najobľúbenejšie talianske predkrmy, ale zažiaria aj na domácej party či pri grilovaní. Kozí syr s figami a kvapkou medu prekvapí spojením sladkosti a pikantnosti.
Suroviny:
6 čerstvých fíg
3 bezlepkové bagety
2 lyžice olivového oleja
100 g čerstvého kozieho syra
2 lyžice medu
soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
gril alebo ETA Pečenka
Postup:
- Figy nakrájajte na mesiačiky. Bagety nakrájajte na 1cm plátky, potrite ich olejom, osoľte a okoreňte podľa chuti. Opečte ich na grile alebo v rúre do chrumkava – pri 180 °C to trvá 5 minút.
- Chrumkavé bagety potrite kozím syrom, obložte figami, pokvapkajte medom a dochuťte čerstvo namletým korením. Bagety môžete ešte na záver zapiecť 2 – 3 minúty v rúre, použiť môžete aj Pečenku.