Cviklové lievance

Máte radi sladké raňajky, ale už vám dochádzajú nápady, ako si také raňajky ozvláštniť? Ochutnajte zdravú formu lievancov z cvikly od Majdy z profilu Hungry Panda. Lievance vás budú baviť nielen chuťou, ale tiež konzistenciou a farbou.
Suroviny:
160 g uvarenej cvikly
300 ml mlieka
2 vajcia
200 g celozrnnej jačmennej múky
50 g trstinového cukru
1 balenie kypriaceho prášku
Semienka z 2 vanilkových strukov
1,5 lyžice kakaa
Lyžica ghí na opekanie lievancov
Na servírovanie čokoľvek, čo máte radi – ovocie, oriešky, jogurt, mascarpone, sirupy...
Postup:
1. V stolnom mixéri rozmixujte uvarenú cviklu s mliekom. Prelejte do misy a vmiešajte vajcia.
2. V druhej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie. Pridajte ich k mokrým a premiešajte na hladké cesto.
3. Na nepriľnavej panvici rozpusťte lyžicu ghí. Začnite nanášať cesto. Opečte z oboch strán. Takto postupujte, pokým budete mať cesto.