Trojchodové valentínske menu

Nestihli ste zarezervovať reštauráciu alebo si len chcete užiť romantický večer so svojou polovičkou? Bloggerka Majda z profilu Hungry Panda si pre vás připravila trojchodové valentínske menu. Pripravíte si dokonalé mangové želé, jemnú mrkvovú polievku a na záver gnocchi s rajčinovou omáčkou a kuracím mäsom. Recepty nezaberú toľko času a zvládne ich naozaj každý.
Mrkvová polievka:
Suroviny:
300 g mrkvy
100 g zemiakov
1 malá cibuľa
1 lyžička kari
soľ
1 plechovka kokosového mlieka
olivový olej
kyslá smotana na servírovanie
Postup:
1. Zeleninu olúpte a nakrájajte - mrkvu a zemiaky na kocky, cibuľu na plátky.
2. Očistenú a nakrájanú zeleninu dajte na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a posypte kari. Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 40 minut.
3. Upečenú zeleninu dajte do stolového mixéra, zalejte plechovkou kokosového mlieka a rozmixujte.
4. Polievku ochutnajte, prípadne ju dochuťte a servírujte s kyslou smotanou.
Gnocchi s paradajkovou omáčkou a kuracím mäsom:
Suroviny:
500 g gnocchi
300 g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky
1 lyžička bazalky
1 plechovka paradajok
olivový olej
soľ
Postup:
1. Na troche olivového oleja osmažte kuracie kúsky. Osoľte a pridajte bazalku.
2. Až bude kuracie mäso hotové, pridajte k nemu plechovku paradajok. Premiešajte a varte cca 5 min.
3. Vmiešajte uvarené gnocchi a servírujte.
Mangové želé:
Suroviny:
1 zrelé mango
140 ml šťavy z mandarínok
2,5 plátka želatíny
ľubovoľné sladidlo podľa chuti
Postup:
1. V stolovom mixéri rozmixujte olúpané mango a šťavu z mandarinky na hladkú zmes.
2. Zmes prelejte do hrnca, oslaďte a ohrejte.
3. Medzitým, čo sa zmes ohrieva, namočte plátky želatíny.
4. Napučané plátky želatíny vyžmýkajte a vložte ich do teplej zmesi. Miešajte, kým sa želatína nerozpustí.
5. Zmes rozlejte do pohárov a dajte aspoň na 4 hodiny do chladničky.