Trojchodové valentínske menu

Trojchodové valentínske menu

2 porcie

250 minút

Nestihli ste zarezervovať reštauráciu alebo si len chcete užiť romantický večer so svojou polovičkou? Bloggerka Majda z profilu Hungry Panda si pre vás připravila trojchodové valentínske menu. Pripravíte si dokonalé mangové želé, jemnú mrkvovú polievku a na záver gnocchi s rajčinovou omáčkou a kuracím mäsom. Recepty nezaberú toľko času a zvládne ich naozaj každý. 

Mrkvová polievka:

Suroviny: 

300 g mrkvy 
100 g zemiakov 
1 malá cibuľa 
1 lyžička kari 
soľ 
1 plechovka kokosového mlieka 
olivový olej 
kyslá smotana na servírovanie 

Postup: 

1. Zeleninu olúpte a nakrájajte - mrkvu a zemiaky na kocky, cibuľu na plátky.
2. Očistenú a nakrájanú zeleninu dajte na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a posypte kari. Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 40 minut.
3. Upečenú zeleninu dajte do stolového mixéra, zalejte plechovkou kokosového mlieka a rozmixujte.
4. Polievku ochutnajte, prípadne ju dochuťte a servírujte s kyslou smotanou.

Gnocchi s paradajkovou omáčkou a kuracím mäsom:

Suroviny: 

500 g gnocchi 
300 g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky 
1 lyžička bazalky 
1 plechovka paradajok 
olivový olej 
soľ

Postup: 

1. Na troche olivového oleja osmažte kuracie kúsky. Osoľte a pridajte bazalku.
2. Až bude kuracie mäso hotové, pridajte k nemu plechovku paradajok. Premiešajte a varte cca 5 min.
3. Vmiešajte uvarené gnocchi a servírujte.

Mangové želé:

Suroviny: 

1 zrelé mango 
140 ml šťavy z mandarínok 
2,5 plátka želatíny 
ľubovoľné sladidlo podľa chuti 

Postup: 

1. V stolovom mixéri rozmixujte olúpané mango a šťavu z mandarinky na hladkú zmes.
2. Zmes prelejte do hrnca, oslaďte a ohrejte.
3. Medzitým, čo sa zmes ohrieva, namočte plátky želatíny.
4. Napučané plátky želatíny vyžmýkajte a vložte ich do teplej zmesi. Miešajte, kým sa želatína nerozpustí.
5. Zmes rozlejte do pohárov a dajte aspoň na 4 hodiny do chladničky.