Hubová polievka

Chcete sa na jeseň zahriať a zároveň potrebujete zasýtiť? Vyskúšajte túto hubovú polievku, ktorú pripravila Majda z profilu Hungry Panda. Polievku môžete servírovať buď ako predkrm, alebo ako hlavný chod.
Suroviny:
330 g očistených zemiakov nakrájaných na kocky
500 g šampiňónov, nakrájaných
350-400 ml hovädzieho vývaru
70 g kyslej smotany
1 lyžička drvenej rasce
1 veľká cibuľa nakrájaná na kocky
2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
soľ
korenie
1 lyžička ghí
ligurček na servírovanie
Postup:
1. Uvarte zemiaky.
2. Cibuľu a cesnak opekajte na ghí do sklovita.
3. K cibuli a cesnaku pridajte šampiňóny. Osoľte ich a okoreňte, pridajte drvenú rascu a varte za občasného miešania cca 15 minút.
4. Uvarené zemiaky rozmixujte so šampiňónmi, vývarom a kyslou smotanou. Presné množstvo vývaru si určite sami tak, aby vám vyhovovala hustota polievky.
5. Polievku ochutnajte a prípadne dochuťte.
6. Polievku servírujte s čerstvým ligurčekom.