Karfiolová omáčka na cestoviny

Cestoviny na sto spôsobov sú klasika, po ktorej siahne snáď každý z nás, keď potrebuje rýchlo niečo uvariť a nevie čo. Zaujímavých kombinácií preto nie je nikdy dosť. Inšpirujte sa zdravým receptom, ktorý v spolupráci s Etou vytvorila Hungry Panda.
Suroviny:
400 g karfiolu
2 strúčiky cesnaku
50 ml mlieka
60 g lučiny
soľ
korenie
čerstvá petržlenová vňať
200 g ľubovoľných celozrnných cestovín
Postup:
1. Dajte variť celozrnné cestoviny podľa návodu na obale.
2. Cesnak a karfiol varte do zmäknutia.
3. Uvarený cesnak a karfiol dajte do stolového mixéra a rozmixujte dohladka spoločne s mliekom, lučinou, soľou a korením. Ochutnajte a prípadne dochuťte.
4. Karfiolovú omáčku premiešajte s celozrnnými cestovinami a servírujte.
HUNGRY PANDA TIP: Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou.