Krémová tekvicová omáčka na cestoviny

Krémová tekvicová omáčka na cestoviny

4 porcie

15 minút

Hlavne počas jesene je naše telo náchylné na nachladenie, chrípky a ďalšie neduhy. Tekvica vám pomôže posilniť imunitu, bojovať proti infekciám a v neposlednom rade podporí aj chudnutie. Obsahuje kyselinu listovú, vitamín A, vitamín B, zdraviu prospešné omega-3-mastné kyseliny a je tiež zdrojom mnohých minerálnych látok. S receptom na cestoviny s krémovou omáčkou z tekvice, ktorý pripravila Hungry Panda, si na tejto vitamínovej bombe navyše skvele pochutnáte.

Suroviny:

600 g tekvice hokaido (očistenej) 
420 g paradajok
2 veľké cibule
4 veľké strúčiky cesnaku
200 g ricotty
olivový olej na pokvapkanie zeleniny
dve veľké hrsti čerstvej bazalky
soľ
korenie
cca 400–500 g akýchkoľvek celozrnných cestovín 
parmezán na servírovanie

Postup:

1. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Tekvicu nakrájajte na menšie kocky, cibuľu rozkrojte zhruba na osminy, paradajky tiež na osminy a cesnak iba olúpte. 
2. Zeleninu pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte, premiešajte a rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte cca 30-35 minút.
3. Približne 15 minút pred dopečením zeleniny začnite pripravovať obľúbené celozrnné cestoviny podľa návodu na obale. 
4. Upečenú zeleninu premiestnime do stolového mixéra. Pridajte ricottu a čerstvú bazalku a rozmixujte na veľmi jemnú omáčku (tak, aby v nej neboli žiadne hrudky). Ochutnajte a prípadne dochuťte.
5. Omáčku v hrnci premiešajte s uvarenými celozrnnými cestovinami.
6. Servírujte s nastrúhaným parmezánom.