Kokosová „panna cotta“

Kokosová „panna cotta“

4 porcie

15 minút + odležanie
 

Máte chuť na niečo sladké, ale už vás omrzeli ťažké zákusky či koláče? Vyskúšajte lahodný nepečený taliansky dezert podľa Majdy z profilu Hungry Panda. Pre všetkých milovníkov kokosu a ľahkých dezertov je tento kokosový variant ideálnou voľbou.

Suroviny:

1 plechovka kokosového mlieka (400 ml)
200 ml mlieka
3 plátky želatíny
1/2 lyžičky škorice
štipka mletej vanilky
1/2 lyžičky rumového extraktu (pre deti možno vynechať)
ľubovoľné sladidlo podľa chuti

Postup:

1. V stolnom mixéri premiešajte kokosové mlieko, mlieko, škoricu, vanilku, rumový extrakt a sladidlo.
2. Pripravte želatínu podľa návodu na obale.
3. Zohrejte mlieko. Pokiaľ sa na mlieku začne tvoriť pena, vyberte ju. V mlieku rozpusťte želatínu.
4. Rozlejte do pohárov a dajte do chladničky minimálne na 4 hodiny.
5. Servírujte.