Krémové kakao s perníkovým korením
Zimné večere pod teplou dekou a pri pozeraní filmu si priamo pýtajú horkú čokoládu alebo kakao. Recept od food bloggerky Majdy z profilu Hungry Panda ozvláštnený perníkovým korením vás nielen zahreje, ale navodí aj tú pravú vianočnú atmosféru.
Suroviny:
2,5 hrnčeka mlieka (je možné použiť akúkoľvek rastlinnú alternatívu)
5 datlí bez kôstky
60 g kešu orieškov
10 g kakaa
1/2 lyžičky perníkového korenia
50 g čokolády
Postup:
1. Všetky ingrediencie dajte do mixéra a rozmixujte.
2. Kakao prelejte do hrnca a na miernom plameni ohrievajte.
3. Kakao servírujte buď takto samotné, s piškótami či šľahačkou alebo ho môžete priliať do kávy namiesto mlieka.