Nipples of Venus (Capezzoli di Venere)

Nipples of Venus (Capezzoli di Venere)

15 guličiek podľa veľkosti

15 minút
30 minút chladnutie

Nipples of Venus alebo Capezzoli di Venere... že ste o nich nikdy nepočuli? Niet divu, tento dezert sa objavil vo filme Amadeus a existuje iba málo miest, kde by sa dal zohnať. No tento recept si vďaka Majdě z profilu Hungry Panda môžete pripraviť doma sami. Hlavnými surovinami sú gaštany a čokoláda, ktoré sľubujú znamenitú chuť. 

Suroviny:

400 g olúpaných a uvarených gaštanov
55 g masla izbovej teploty
20 g trstinového cukru
180 g vysoko percentnej čokolády (ja som použila 70 %)
½ lyžičky vanilkového extraktu
250 g vysoko percentnej čokolády na polevu
1 lyžica arašidového masla
ružové potravinárske farbivo

Postup:

1. Rozmixujte gaštany na múku.
2. Vo vodnom kúpeli rozpusťte 180 g čokolády.
3. Rozmixované gaštany dajte do misy a premiešajte ich s rozpustenou čokoládou, maslom, trstinovým cukrom a vanilkovým extraktom. Z hmoty vytvarujte guličky, 3-4 cm vysoké.

HUNGRY PANDA TIP: Tento krok je nutné urobiť čo najrýchlejšie, kým stuhne čokoláda. 

4. Guličky dávajte na tanier vyložený papierom na pečenie a následne ich nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 30 min.
5. Vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládu na polevu a obaľte v nej guličky. 
6. Vráťte ich späť na tanier s papierom na pečenie a vložte späť do chladničky, kým nezatuhne čokoláda.
7. Postupne pridávajte malé množstvo potravinárskeho farbiva k arašidovému maslu, kým nedosiahnete požadovanú farbu.
8. Na koniec špajdle naberte trocha arašidového masla a urobte na guličkách bradavku.

Špaldová linecká kolečka