Kuracie medailóniky pečené v orieškoch a šalát s batatmi

Kuracie medailóniky pečené v orieškoch a šalát s batatmi

2 porcie 

 

 

Tento recept na zdravý a výdatný obed či večeru plný zaujímavých chutí vás dostane. Blogerka z profilu Zdravě živená presne vie, aké potraviny skombinovať, aby váš pôžitok z jedla bol maximálny a zároveň bol zdrojom potrebných živín.

Suroviny:

Medailóniky:
200 g kuracích pŕs

1 lyžica olivového oleja

1/2 lyžičky dijonskej horčice
1/2 lyžičky sušeného cesnaku

1 lyžička čerstvého tymianu 
1 lyžička javorového sirupu
soľ
80 g orechov (zvolila som mix vlašských, pekanových, mandlí a pistácií)

15 g sezamového semienka bieleho
15 g sezamového semienka čierneho


Šalát:
300 g batatov
olivový olej

soľ

2 hrste mixu šalátu (zvolila som mix rukoly a red chard)
1/2 hrnčeka uvarenej quinoy (môžete nahradiť varenými strukovinami - belugou, jemnozrnnou šošovicou, fazuľkami mungo a pod.)

hrsť zrniečok granátového jablka 
hrsť bazalky

Dresing:

1 lyžica olivového oleja
1 lyžica citrónovej šťavy

1,5 lyžičky javorového sirupu
soľ

čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájajte na plátky. V miske zmiešajte olivový olej, dijonskú horčicu, cesnak, tymian nakrájaný najemno, javorový sirup a väčšiu štipku soli. Kuracie prsia obaľte v marináde. 
2. Orechy rozmixujte nadrobno a premiešajte so sezamom. Mäso obaľte v orieškovej zmesi. Oriešky sa snažte k mäsu pritlačiť. Medilóniky preložte na plech vyložený papierom na pečenie. 
3. Bataty nakrájajte na kocky veľké asi 1,5 cm. V miske premiešajte s trochou oleja a štipkou soli. Rozprestrite na plech vedľa mäsa. Spoločne pečte pri 200 °C 20 minút. 
4. Prešľahajte ingrediencie na dresing. Do väčšej misy vložte šalát, varenú quinou, granátové jablko a bazalku natrhanú na menšie kusy. Pridajte bataty, zalejte dresingom a premiešajte. Šalát servírujte s medailónikmi.