Maková bábovka s lesným ovocím

Lesných plodov by ste sa v lete bez problémov prejedli a mak je pre vás v múčnikoch tipom na istotu? Tak to si túto bábovku podľa cukrárky Tamary Adamčíkovej bez pochyby zamilujete. A keď si navyše v mrazničke urobíte poriadnu zásobu lesného ovocia, môžete si ich dopriať aj mimo sezóny.
Suroviny:
6 vajec
300 g cukru krupice
180 g zmäknutého masla
250 ml smotany na šľahanie
20 g vanilkového cukru
13 g kypriaceho prášku do pečiva
450 g hladkej múky
200 g mletého maku
350 g zmesi lesného ovocia
Postup:
- Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte (najlepšie hrubou) múkou. Rúru predhrejte na 180 °C.
- Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky odložte stranou a žĺtky vyšľahajte s krupicovým a vanilkovým cukrom. Následne pridajte maslo a po jeho zašľahaní aj smotanu.
- Bielky vyšľahajte pomocou ručného šľahača do tuha a opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi.
- Teraz vmiešajte múku s práškom do pečiva a mletý mak a nakoniec opatrne zapracujte ovocie.
- Cesto vlejte do pripravenej bábovkovej formy a pečte 60 – 75 minút.
- Upečenú bábovku nechajte chvíľu vychladnúť a potom opatrne vyklopte. Podávajte poprášenú práškovým cukrom.