Mangové kari s kurčaťom a kešu

Mangové kari s kurčaťom a kešu

4 porcie

25 - 30 minút

Kuchyňa prevoňaná indickým kari s kombináciou manga, kurčaťa a kešu orieškov. Výrazná exotická chuť jedla uvareného za pár minút. Na toto jedlo už nemusíte chodiť do reštaurácie, s receptom od Hungry Panda si ho pripravíte jednoducho doma a bude rovnako skvelé.

Suroviny:

2 zrelé mangá nakrájané na kocky
500 g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky
1 plechovka kokosového mlieka
90 g kešu orieškov
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky škorice
1/2 lyžičky zázvoru
1 lyžička rímskej rasce
1 lyžička kari
1/2 lyžičky kurkumy
jazmínová ryža na servírovanie
čerstvý koriander na servírovanie
repkový olej

Postup:

1. Nakrájajte cibuľu na kocky a cesnak na plátky.
2. V hrnci rozohrejte trocha repkového oleja a orestujte na ňom cesnak a cibuľu do sklovita. Potom pridajte všetko korenie a restujte ešte ďalšiu minútu.
3. Do hrnca nalejte kokosové mlieko a pridajte 2/3 nakrájaného manga. Premiešajte.
4. Obsah hrnca presuňte do stolového mixéra a rozmixujte do hladka. Vráťte späť do hrnca.
5. Do hrnca dajte zvyšok manga a nakrájané kuracie mäso. Prikryte pokrievkou a varte 20 minút, alebo kým nebude mäso hotové. Občas premiešajte.
6. Počas toho, kým sa varí mäso, vyložte plech papierom na pečenie a rozprestrite naňho kešu oriešky. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňoch, 6-7 minút.
7. Kari servírujte s ryžou, kešu orieškami a čerstvým koriandrom.

Prajeme dobrú chuť!