Míša rezy

Obľúbený a všetkým známy dezert, pretože je skrátka výborný a jeho príprava nie je vôbec zložitá. Míša rezy zvládne pripraviť každý a výsledok bude stáť za to. Obzvlášť, keď je to recept od Martiny Lancingerové. Poďme si ich upiecť!
Suroviny:
Korpus:
6 vajec – žĺtky a bielky zvlášť
štipka soli
50 ml horúcej vody
130 g práškového cukru
120 g polohrubej múky
50 g kakaa
1/2 lyžičky sódy - 4 g
90 g oleja
Krém:
500 g polotučného mäkkého tvarohu z vaničky
250 g tvarohu z pozlátka (tučného)
250 g masla
150 g práškového cukru
Poleva:
200 g čokolády
50 g masla
50 g smotany na šľahanie
Postup:
1. Bielky vyšľahajte so štipkou soli na hustý sneh.
2. Žĺtky šľahajte s práškovým cukrom do peny. Prilejte 50 ml horúcej vody a premiešajte.
3. V miske premiešajte sypké suroviny – múku, kakao a sódu. Vsypte ich do misy spolu s olejom a prešľahajte.
4. Do cesta vmiešajte pomocou varechy sneh. Cesto nalejte do formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie a varechou uhlaďte. Pečte pri 180°C (teplovzdušný režim) 10 – 15 minút. Nechajte vychladnúť.
5. Z chladničky si vyberte tvaroh a maslo, aby mali izbovú teplotu. Prešľahajte s práškovým cukrom a rozotrite na korpus.
6. Čokoládu rozpusťte vo vodnom kúpeli. Vmiešajte na kocky pokrájané maslo a smotanu a nechajte rozpustiť. Polevu rozlejte po povrchu dezertu, uhlaďte a nechajte vychladnúť.
Poznámka: Krájajte nožom namočeným do horúcej vody.