„Obedové“ lievance

Lievance na slano? Áno! Vyskúšajte niečo nové a potešte deti lievancami nielen na raňajky, ale napríklad aj na obed. Recept na tieto nadýchané a na prípravu jednoduché lievance pre vás nachystala Majda z profilu Hungry Panda.
Suroviny:
115 g celozrnnej pšeničnej múky
165 ml mlieka
2 vajcia izbovej teploty
½ balenia kypriaceho prášku
20 g slnečnicového oleja
15 g trstinového cukru
Trochu ghí na opekanie lievancov
Postup:
1. Z bielkov vyšľahajte tuhú penu.
2. Premiešajte všetky suché ingrediencie, teda múku, kypriaci prášok a trstinový cukor.
3. Pridajte mlieko, žĺtky a olej a premiešajte.
4. Opatrne vmiešajte vyšľahané bielky.
5. Rozohrejte nepriľnavú panvicu s trochou ghí. Začnite nanášať cesto na lievance (2 lyžice na lievanec) a opekajte na miernom ohni, až kým sa na povrchu lievancov nezačnú tvoriť drobné bublinky. Potom lievance otočte a opekajte aj z druhej strany cca 1-2 min.
6. Servírujte. Ja som servírovala s lučinou, šunkou, syrom, špenátom a volským okom.