Ovocné tacos (bez lepku)

Ovocné tacos (bez lepku)

7 kúskov

 

 

Obdobie detských (a iných) záhradných osláv je tu, a to znamená jediné – starosti s prípravou pohostenia pre hostí. Blogerka Martina Lacingerová rada pripravuje tieto ovocné tacos. V horúcich letných dňoch príjemne osviežia, a navyše potešia nielen chuťové bunky, ale tiež vaše oči.

Suroviny:

Pohánkové placky/palaciny:
1 vajce
200 ml ryžového mlieka

100 g pohánkovej múky

štipka soli
kokosový olej na smaženie

javorový sirup na potrenie 

Náplň:
170 g polotučného tvarohu (menej riedkeho)
120 g gréckeho jogurtu (môže byť nízkotučný)
čerstvé ovocie - v tomto prípade jahody a čučoriedky

Na posypanie:
30 g xylitolu
10 lístkov mäty

Postup:

1. Vajce prešľahajte s mliekom. Pridajte múku, malú štipku soli a metlou premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. 
2. Menšiu panvicu alebo platničku na palacinky ETA Sorento Plus ľahko potrite kokosovým olejom a palacinky smažte pozvoľna z oboch strán – cesto by malo vyjsť na 7 kusov. Pokladajte palacinky na seba. Pokiaľ pripravujete palacinky na panvici, zrežte ich podľa šablóny, misy alebo hrnca na pravidelný kruh s priemerom cca 15 cm. 
3. Tvaroh premiešajte s gréckym jogurtom. 
4. Ovocie nakrájajte na menšie kusy. 
5. Xylitol premixujte s mätou, aby boli lístky rozsekané najemno. 
6. Palacinky ľahko potrite javorovým sirupom na vnútornej strane. Potrite krémom, posypte ovocím a mätovým necukrom – xylitolom. Ihneď servírujte. 

ETA TIP: Môžete navyše posypať horkou čokoládou.