Ovocné tacos (bez lepku)

Obdobie detských (a iných) záhradných osláv je tu, a to znamená jediné – starosti s prípravou pohostenia pre hostí. Blogerka Martina Lacingerová rada pripravuje tieto ovocné tacos. V horúcich letných dňoch príjemne osviežia, a navyše potešia nielen chuťové bunky, ale tiež vaše oči.
Suroviny:
Pohánkové placky/palaciny:
1 vajce
200 ml ryžového mlieka
100 g pohánkovej múky
štipka soli
kokosový olej na smaženie
javorový sirup na potrenie
Náplň:
170 g polotučného tvarohu (menej riedkeho)
120 g gréckeho jogurtu (môže byť nízkotučný)
čerstvé ovocie - v tomto prípade jahody a čučoriedky
Na posypanie:
30 g xylitolu
10 lístkov mäty
Postup:
1. Vajce prešľahajte s mliekom. Pridajte múku, malú štipku soli a metlou premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
2. Menšiu panvicu alebo platničku na palacinky ETA Sorento Plus ľahko potrite kokosovým olejom a palacinky smažte pozvoľna z oboch strán – cesto by malo vyjsť na 7 kusov. Pokladajte palacinky na seba. Pokiaľ pripravujete palacinky na panvici, zrežte ich podľa šablóny, misy alebo hrnca na pravidelný kruh s priemerom cca 15 cm.
3. Tvaroh premiešajte s gréckym jogurtom.
4. Ovocie nakrájajte na menšie kusy.
5. Xylitol premixujte s mätou, aby boli lístky rozsekané najemno.
6. Palacinky ľahko potrite javorovým sirupom na vnútornej strane. Potrite krémom, posypte ovocím a mätovým necukrom – xylitolom. Ihneď servírujte.
ETA TIP: Môžete navyše posypať horkou čokoládou.