Bezlepkový banánový chlebíček

Bezlepkový banánový chlebíček

10 porcií

150 minút

Hneď ako začnú banány strácať krásnu žltú farbu, nemusíte zúfať. Naopak. Aj zhnednuté banány môžu priniesť ešte veľa radosti a potešenia pre chuťové poháriky. Jednou z možností je upiecť z nich vláčny banánový chlebíček. Ten môžete navyše vďaka použitiu pohánkovej alebo mandľovej múky pripraviť v bezlepkovom variante. Kým vás ale prepadla chuť na chlebíček a tieto múky doma nemáte, môžete ich nahradiť 180 g hladkej pšeničnej múky. 

Suroviny:

2 väčšie zrelé banány
100 g krupicového cukru
väčšie vajcia
85 g rozpusteného masla
30 ml mlieka
90 g pohánkovej múky
90 g mandľovej múky
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička kakaa holandského typu
2 lyžičky prášku do pečiva
1/2 lyžičky jedlej sódy
1 lyžička soli 
1 hrsť nasekaných vlašských orechov 


pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Banány olúpte, nakrájajte do misky a roztlačte s cukrom na kašu. Do veľkej nádoby pekárne so strednými hákmi dajte vajce, rozpustené maslo, mlieko a roztlačené banány.
2. Suché prísady vrátane orechov premiešajte v mise zvlášť a prisypte do nádoby pekárne. Zapnite program TORTA, farbu nastavte na stredná.
3. Pri zapípání v priebehu hnetenie môžete prisypať hrsť nerozsekaných orechov pre ešte chrumkavejší chlebíček.
4. Po skončení programu vyberte upečený chlebíček a nechajte ho vychladnúť. Môžete ho ozdobiť napr. rozpustenou horúcou čokoládou.
Tip: Na začiatku procesu pečenie (0:50) položte na chlieb rozkrojený banán.