Bezlepkový banánový chlebíček

Hneď ako začnú banány strácať krásnu žltú farbu, nemusíte zúfať. Naopak. Aj zhnednuté banány môžu priniesť ešte veľa radosti a potešenia pre chuťové poháriky. Jednou z možností je upiecť z nich vláčny banánový chlebíček. Ten môžete navyše vďaka použitiu pohánkovej alebo mandľovej múky pripraviť v bezlepkovom variante. Kým vás ale prepadla chuť na chlebíček a tieto múky doma nemáte, môžete ich nahradiť 180 g hladkej pšeničnej múky.
Suroviny:
2 väčšie zrelé banány
100 g krupicového cukru
2 väčšie vajcia
85 g rozpusteného masla
30 ml mlieka
90 g pohánkovej múky
90 g mandľovej múky
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička kakaa holandského typu
2 lyžičky prášku do pečiva
1/2 lyžičky jedlej sódy
1 lyžička soli