Ovsené wafle

Ovsené wafle

 

4 porcie

 

150 minút

 Obilné vločky vyzerajú tak chudobne, ale pritom prekypujú vlákninou a cennými látkami. Pokiaľ sa vám už prejedla ovsená kaša, pripravte z nej wafle. Zvládnu ich aj malí kuchári, ktorí už vedia obsluhovať waflovač – na raňajky alebo na desiatu sú božské. Kvôli wafliam z obilných vločiek nemusíte mať vôbec zlé svedomie. Sú bez cukru a je možné ich jesť aj na slano, napr. s vajcom a syrom. Potom vynechajte v ceste škoricu.

Suroviny:

250 g jemných ovsených vločiek

400 ml mlieka

1 lyžička mletej škorice

štipka soli

2 vajcia

maslo na vymazanie

čerstvé ovocie a jogurt na podávanie

med, javorový sirup alebo melasa podľa chuti

 

waflovač ETA Sorento

Postup:

1. Vločky zalejte mliekom, premiešajte a nechajte 2 hodiny alebo ideálne cez noc napučať.

2. Vmiešajte škoricu, soľ a vajce. Platne waflovača potrite zľahka maslom, nalejte na ne 1,5 lyžicu cesta tak, aby boli takmer plné, priklopte a pečte 3–4 minúty do zlata.

 

3. Upečené wafle ozdobte ovocím a jogurtom. Podľa chuti ich môžete pokvapkať medom, javorovým sirupom či melasou.