Ovsené wafle

4 porcie
150 minút
Obilné vločky vyzerajú tak chudobne, ale pritom prekypujú vlákninou a cennými látkami. Pokiaľ sa vám už prejedla ovsená kaša, pripravte z nej wafle. Zvládnu ich aj malí kuchári, ktorí už vedia obsluhovať waflovač – na raňajky alebo na desiatu sú božské. Kvôli wafliam z obilných vločiek nemusíte mať vôbec zlé svedomie. Sú bez cukru a je možné ich jesť aj na slano, napr. s vajcom a syrom. Potom vynechajte v ceste škoricu.
Suroviny:
250 g jemných ovsených vločiek
400 ml mlieka
1 lyžička mletej škorice
štipka soli
2 vajcia
maslo na vymazanie
čerstvé ovocie a jogurt na podávanie
med, javorový sirup alebo melasa podľa chuti
waflovač ETA Sorento
Postup:
1. Vločky zalejte mliekom, premiešajte a nechajte 2 hodiny alebo ideálne cez noc napučať.
2. Vmiešajte škoricu, soľ a vajce. Platne waflovača potrite zľahka maslom, nalejte na ne 1,5 lyžicu cesta tak, aby boli takmer plné, priklopte a pečte 3–4 minúty do zlata.
3. Upečené wafle ozdobte ovocím a jogurtom. Podľa chuti ich môžete pokvapkať medom, javorovým sirupom či melasou.