Paprikové rizoto

Paprikové rizoto

2 porcie

60 minút

Paprikové rizoto od Majdy z profilu Hungry Panda, je skutočne jedno z najlepších, ktoré sme kedy ochutnali. Jedná sa o variáciu tradičného talianskeho rizota ozvláštnenú o chuť pečených paprík, ktoré pokrmu dodajú príjemný šmrnc. Vyskúšajte ho.

Suroviny:

430 g paprík
200 g ryže na rizoto
1 malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
50 g strúhaného parmezánu
100 g kyslej smotany
700-800 ml vývaru
1 pohár suchého bieleho vína
hrsť čerstvej bazalky
½ lyžičky údenej papriky
soľ, korenie
olivový olej

Postup:

1. Predhrejte rúru na 180 stupňov. 
2. Papriky očistite a nakrájajte na cca 1 cm tenké plátky. Cibuľu olúpte a nakrájajte na polmesiačiky. Nakrájanú zeleninu a olúpané strúčiky cesnaku poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Premiešajte so soľou, korením a olivovým olejom. Pečte cca 30 minút. Po upečení rozmixujte s kyslou smotanou a údenou paprikou.
3. Na troche olivového oleja na miernom plameni ľahko orestujte ryžu (½-1 minúta). Podlejte bielym vínom a vývarom a za stáleho miešania varte ryžu do mäkka. 
4. Do uvarenej ryže vmiešajte rozmixované papriky a nastrúhaný parmezán.
5. Paprikové rizoto servírujte ozdobené čerstvou bazalkou.