Pasta chips s cheddarovým dipom

Pasta chips s cheddarovým dipom

1 tanier

40 minút

Cestoviny, ako ich nepoznáte. Už vás nudia obyčajné chipsy alebo tyčinky večer pri televízií? Blogerka Natálie Černoušková si pre vás pripravila „pasta chips“ – cestoviny vo forme chipsov s pomocou teplovzdušnej fritézy ETA Formio

Suroviny:

300 g cestovín uvariť podľa návodu, ale varte o 2-4 min menej

Na obalenie:
2 PL údenej papriky
50 ml sójovej omáčky
3 PL olivového oleja
2 PL paradajkového pretlaku
3 PL srirachy

Postup:

1. Uvarené cestoviny obaľte zmesou na obalenie.
2. Dajte do teplovzdušnej fritézy na 20 minút na 180 °C a potom na 5 minút na 200 °C.
3. Pokiaľ stále nechrumkajú, pečte ďalej. Záleží na tom, ako veľmi ste cestoviny uvarili a ako veľmi boli mäkké.
4. Niekoľkokrát počas pečenia premiešajte, aby boli rovnomerne upečené.
5. Na cheddarový dip zmiešajte v hrnci cheddar a smotanu a miešajte do rozpustenia. Ja dávam v pomere 1:1, záleží na tom, ako chcete mať dip tekutý.