Tagliatelle zapečené s rajčinami a feta syrom

Tagliatelle zapečené s rajčinami a feta syrom

2 porcie

30 minút

Pod pojmom tagliatelle sa skrývajú dlhé ploché cestoviny tradične z talianskych oblastí Emilia-Romagna a Marche. Blogerka Natálie Černoušková si pre vás pripravila recept s týmito cestovinami v teplovzdušnej fritéze ETA Formio. Tagliatelle zapiekla s rajčinami a gréckym feta syrom. Príprava je navyše ľahká a rýchla. 

Suroviny:

3 rajčiny
3 strúčiky cesnaku
1 feta syr
tagliatelle
olivový olej
korenie zvoľte podľa chuti (napr. zmes ratatouille a údená paprika)

Postup:

1. Na spodok hrnca dajte tagliatelle a zalejte ich vodou.
2. Potom pridajte nakrájané rajčiny a cesnak. Na to položte celý feta syr, zasypte korením a zalejte olivovým olejom.
3. Pečte 25 minút na 180 °C v teplovzdušnej fritéze ETA Formio.
4. Dozdobiť môžete bylinkami (napr. petržlenovou vňaťou).