Rajčinovo-šošovicová polievka

Rajčinovo-šošovicová polievka

4 porcie

20 minút
 

Majda z profilu Hungry Panda pre vás pripravila recept na vynikajúcu polievku, ktorá dostatočne zasýti a dodá potrebné živiny. Šošovica je skvelým zdrojom bielkovín a vlákniny a navyše má nízky obsah tukov a kalórií. Recept sa teda hodí napríklad aj do jedálnička na redukciu hmotnosti.

Suroviny:

130 g šošovice
120 g obľúbených celozrnných cestovín
120 g mrazenej kukurice 
2 plechovky rajčín
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
2 hrnčeky vody
štipka soli
1 lyžička oregana
trochu slnečnicového oleja
kyslá smotana na servírovanie

Postup:

1. Cesnak a cibuľu nakrájajte na kocky. Opečte na troche slnečnicového oleja do sklovita.
2. Opečený cesnak a cibuľu preložte do stolného mixéra. Pridajte rajčiny a vodu (pokiaľ sa do vášho mixéra nezmestí všetka tekutina, dajte len časť a zvyšok môžete primiešať neskôr v hrnci). Rozmixujte.
3. Rozmixované rajčiny prelejte do hrnca. Vmiešajte šošovicu a cestoviny a varte do zmäknutia.
4. Pridajte kukuricu, oregano a osoľte. Premiešajte.
5. Servírujte s kyslou smotanou.