Rebarborový koláč s jahodami

Rebarborový koláč s jahodami

1 koláč

 

 

Ľahký rebarborový koláč je ideálnou dobrotou v horúcich letných dňoch. Nie je príliš sladký a zároveň vďaka čerstvému ovociu krásne osvieži. Navyše je jeho príprava ľahká a rýchla. Vyskúšajte aj vy tento parádny recept od Majdy z profilu Hungry Panda.

Suroviny:

200 g jačmennej celozrnnej múky
100 g trstinového cukru

semienka z 2 vanilkových strukov
50 g slnečnicového oleja
250 g bieleho jogurtu

3 vajcia izbovej teploty

1 balenie kypriaceho prášku
200 g očistených a na plátky nakrájaných jahôd
150 g očistenej a nakrájanej rebarbory
100 ml mlieka
cca 2 hrste plátkov mandlí na posypanie

Postup:

1. Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie, teda múku, cukor, kypriaci prášok a semienka z vanilkových strukov. 
2. Vedľa suchých ingrediencií premiešajte v miske olej, jogurt, 3 žĺtky a mlieko.
3. Vyšľahajte bielky do tuhého snehu.
4. Vmiešajte mokré ingrediencie k suchým. 
5. Opatrne primiešajte do cesta vyšľahané bielky.
6. Cesto prelejte do formy na tortu vyloženej papierom na pečenie. 
7. Rovnomerne rozprestrite nakrájané ovocie.
8. Posypte plátkami mandlí.
9. Pečte cca 45 min na 180 stupňov. 

Tak dobrú chuť!