Celozrnný jablkový koláč s mrveničkou

Celozrnný jablkový koláč s mrveničkou

1 koláč

45 minút
 

S príchodom teplejších dní môže byť ľahký jablkový koláč skvelou voľbou pre uspokojenie vašich chuťových pohárikov. Majda z profilu Hungry Panda pripravila recept na svieži jablkový koláč, ktorý vás nielen vďaka značnému množstvu vlákniny zasýti, ale tiež vám v kombinácii so škoricou prevonia domov.

Suroviny:

700 g nastrúhaných jabĺk
35 g trstinového cukru
2 lyžičky škorice

NA CESTO:
200 g celozrnnej pšeničnej múky
100 g masla izbovej teploty
1 vajce
30 g trstinového cukru
1 lyžička škorice

NA MRVENIČKU:
50 g celozrnnej pšeničnej múky
50 g jemných ovsených vločiek
50 g zmäknutého masla
1 lyžička škorice
30 g trstinového cukru

Postup:

1. Zmiešajte suché ingrediencie na cesto. Potom pridajte aj vajce a maslo a uhneťte cesto.
2. Cesto rovnomerne rozprestrite do tortovej formy.
3. Nastrúhané jablká zmiešajte s 35 g trstinového cukru a s 2 lyžičkami škorice.
4. Pripravte mrveničku – najskôr premiešajte suché ingrediencie, potom pomocou masla vytvorte mrveničku. 
5. Na cesto rovnomerne rozprestrite jablká a následne mrveničku.
6. Pečte cca 30 minút na 180 °C. 
7. Servírujte.