Celozrnný jablkový koláč s mrveničkou

S príchodom teplejších dní môže byť ľahký jablkový koláč skvelou voľbou pre uspokojenie vašich chuťových pohárikov. Majda z profilu Hungry Panda pripravila recept na svieži jablkový koláč, ktorý vás nielen vďaka značnému množstvu vlákniny zasýti, ale tiež vám v kombinácii so škoricou prevonia domov.
Suroviny:
700 g nastrúhaných jabĺk
35 g trstinového cukru
2 lyžičky škorice
NA CESTO:
200 g celozrnnej pšeničnej múky
100 g masla izbovej teploty
1 vajce
30 g trstinového cukru
1 lyžička škorice
NA MRVENIČKU:
50 g celozrnnej pšeničnej múky
50 g jemných ovsených vločiek
50 g zmäknutého masla
1 lyžička škorice
30 g trstinového cukru
Postup:
1. Zmiešajte suché ingrediencie na cesto. Potom pridajte aj vajce a maslo a uhneťte cesto.
2. Cesto rovnomerne rozprestrite do tortovej formy.
3. Nastrúhané jablká zmiešajte s 35 g trstinového cukru a s 2 lyžičkami škorice.
4. Pripravte mrveničku – najskôr premiešajte suché ingrediencie, potom pomocou masla vytvorte mrveničku.
5. Na cesto rovnomerne rozprestrite jablká a následne mrveničku.
6. Pečte cca 30 minút na 180 °C.
7. Servírujte.