Ríbezľové placky

Ríbezľové placky

 

4 porcie

 

60 minút

Sušené ovocné placky sú hitom raw stravy a zdravého mlsania. Predstavujú ďalší spôsob spracovania nad úrody ovocia alebo jeho uskladnenia aj mimo sezónu. Sú plné vitamínov a chuti leta. Ovocie môžete rozmixovať dohladka alebo iba rozpučiť nahrubo, ale väčšie kusy je potrebné pri sušení prepichnúť vidličkou, aby placka nezačala plesnivieť. Ríbezle môžete nahradiť ľubovoľným drobným ovocím.

Suroviny:

500 g ríbezlí

100 g krupicového cukru

med podľa chuti

 

sušička ETA Vital Air 

stolový mixér ETA Vital Blend

 

 

Postup:

 

1. Ríbezle prepláchnite vodou, zbavte lístkov a nečistôt a odstopkujte ich. Prelisujte ich cez sitko alebo rozmixujte na požadovanú jemnosť. Oslaďte a premiešajte.

 

2. Sitá sušičky vyložte papierom na pečenie a rozotrite naň ríbezľový pretlak do kruhu o priemere 10 cm a sile zhruba 3 mm. Vložte ich do sušičky, nastavte teplotu na 60 °C a sušte 12 hodín.

 

3. Usušené placky sú suché a pevné. Odlepte ich z papiera, potrite medom, zabaľte a uložte do chladničky. Pokiaľ ich neplánujete zjesť skoro, nepotierajte ich a skladujte ich vo vzduchotesnej nádobe.