Šalát s grilovaným mäsom a kešu

Šalát s grilovaným mäsom a kešu

2 porcie

30 minút

Jar nám už začala, a to nám pripomína, že obľúbená grilovacia sezóna je už za dverami. Majda z profilu Hungry Panda pre vás pripravila zdravý a ľahký pokrm, vďaka ktorému svojmu telu dodáte energiu a zároveň si na ňom skvele pochutnáte.

Suroviny:

2 kuracie rezne (každý cca 150 g)
100 g kešu orieškov 
20 ml olivového oleja 

½ lyžička koriandra
1 lyžička kari 
hrsť čerstvej petržlenovej vňate 

čierne korenie 
soľ

1 prelisovaný strúčik cesnaku
200 g mrkvy nakrájanej na hranolky
150 g nakrájanej brokolice 
2 hrste kukurice  

2 hrste rukoly  
olivový olej 

balzamikový olej 

Postup:

1. V mise zmiešajte 20 g olivového oleja, ½ lyžičky kari, ½ lyžičky koriandra, čerstvú petržlenovú vňať, prelisovaný strúčik cesnaku a čierne korenie. 
2. Kura dajte do marinády tak, aby ňou bolo pokryté z oboch strán. Marinujte cez noc v chladničke. 
3. Nakrájanú mrkvu a brokolicu pokvapkajte olivovým olejom, posypte ½ lyžičkou kari, okoreňte a osoľte. Pečte 25-30 min v predhriatej rúre na 180 °C.
4. Marinované mäso dajte na rozohriaty gril vymazaný trochou olivového oleja. 
5. Kešu oriešky pečte na 6 min v rúre predhriatej na 180 °C. 
6. Začnite pripravovať šalát na tanieri. Do každého taniera dajte 1 hrsť rukoly a 1 hrsť kukurice. Pridajte upečenú zeleninu, ugrilované mäso a kešu oriešky.
7. Šalát pokvapkajte olivovým olejom a balzamikovým otcom.