Šalát s grilovaným mäsom a kešu

Jar nám už začala, a to nám pripomína, že obľúbená grilovacia sezóna je už za dverami. Majda z profilu Hungry Panda pre vás pripravila zdravý a ľahký pokrm, vďaka ktorému svojmu telu dodáte energiu a zároveň si na ňom skvele pochutnáte.
Suroviny:
2 kuracie rezne (každý cca 150 g)
100 g kešu orieškov
20 ml olivového oleja
½ lyžička koriandra
1 lyžička kari
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
čierne korenie
soľ
1 prelisovaný strúčik cesnaku
200 g mrkvy nakrájanej na hranolky
150 g nakrájanej brokolice
2 hrste kukurice
2 hrste rukoly
olivový olej
balzamikový olej
Postup:
1. V mise zmiešajte 20 g olivového oleja, ½ lyžičky kari, ½ lyžičky koriandra, čerstvú petržlenovú vňať, prelisovaný strúčik cesnaku a čierne korenie.
2. Kura dajte do marinády tak, aby ňou bolo pokryté z oboch strán. Marinujte cez noc v chladničke.
3. Nakrájanú mrkvu a brokolicu pokvapkajte olivovým olejom, posypte ½ lyžičkou kari, okoreňte a osoľte. Pečte 25-30 min v predhriatej rúre na 180 °C.
4. Marinované mäso dajte na rozohriaty gril vymazaný trochou olivového oleja.
5. Kešu oriešky pečte na 6 min v rúre predhriatej na 180 °C.
6. Začnite pripravovať šalát na tanieri. Do každého taniera dajte 1 hrsť rukoly a 1 hrsť kukurice. Pridajte upečenú zeleninu, ugrilované mäso a kešu oriešky.
7. Šalát pokvapkajte olivovým olejom a balzamikovým otcom.