Špenátové palacinky

Špenátové palacinky

6 porcií

15 minút

Nie je palacinka ako palacinka. Tá naša bude zelená a zdravá, pritom vynikajúca. Na prípravu vám bude stačiť pár minút a výsledok stojí za to. Vďaka receptu od Hungry Panda to určite zvládnete!

Suroviny:

4 vajcia
125 g čerstvého špenátu
120 g celozrnnej jačmennej múky
160 ml mlieka
soľ
čokoľvek na servírovanie (hummus, zelenina, šunka, lučina…) 
trocha tuku na opekanie palaciniek

Postup:

1. Vajce a špenát rozmixujte v stolovom mixéri do hladka.
2. Pridajte múku, mlieko a soľ a mixujte, kým nevznikne cesto.
3. Rozpáľte nepriľnavú panvicu vymastenú tukom.
4. Začnite nanášať cesto na panvicu. Ja som dávala cca 1 naberačku na palacinku. Cesto rozprestrite po celej panvici a opekajte na miernom plameni, kým sa na povrchu palacinky nezačnú tvoriť drobné bublinky. Potom palacinku otočte a opekajte ďalšiu zhruba minútu. Toto opakujte, kým nespotrebujete všetko cesto.
5. Servírujte.

Tak dobrú chuť!