Šťavnatý losos so zeleninou pre športovcov aj batoľata

Šťavnatý losos so zeleninou pre športovcov aj batoľata

 

1 porcia

 

25 minút

 Jedna z najobľúbenejších morských rýb pre svoju jemnú chuť si rozumie s väčšinou surovín. Stačí ju ľahko ogrilovať, upiecť alebo uvariť v páre a zdravý ľahký obed či večeru máte na stole počas chvíľky. Varenie v páre zachová všetky prospešné látky – predovšetkým vitamín D, ktorý v rybacom mäse doplňujú aj omega-3 mastné kyseliny, a tiež vitamíny a žiarivé farby zeleniny, vďaka čomu si na nej pochutnajú aj deti. A tiež je prekvapivo rýchle.

Suroviny:

850 ml vody
150 g filetov z lososa (bez kože)
1 chemicky neošetrený citrón
3 zemiaky
4 ružičky brokolice
1 hrsť fazoľových strukov
1 vetvička rajčin
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
petržlenová vnať na ozdobenie

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro + nástavec na varenie v páre

Postup:

  1. Do hrnca ETA Tauro nalejte vodu a do nádoby vložte nástavec na varenie v páre. Lososa zo všetkých strán osoľte, pridajte čierne korenie a položte do nástavca. Citrón umyte, nakrájajte na tenké plátky a poklaďte ho na lososa.
     
  2. Zemiaky olúpte a nakrájajte na plátky, zeleninu umyte a všetko rozložte okolo ryby. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
     
  3. Hrniec zavrite a nastavte program Varenie v páre na 10 minút. Akonáhle začne hrniec odpočítavať čas, otočte ventil regulácie páry do polohy pára.
     
  4. Uvareného lososa posypte petržlenom a podávajte s plátkami citrónu a zeleninou.