Šťavnatý losos so zeleninou pre športovcov aj batoľata

1 porcia
25 minút
Jedna z najobľúbenejších morských rýb pre svoju jemnú chuť si rozumie s väčšinou surovín. Stačí ju ľahko ogrilovať, upiecť alebo uvariť v páre a zdravý ľahký obed či večeru máte na stole počas chvíľky. Varenie v páre zachová všetky prospešné látky – predovšetkým vitamín D, ktorý v rybacom mäse doplňujú aj omega-3 mastné kyseliny, a tiež vitamíny a žiarivé farby zeleniny, vďaka čomu si na nej pochutnajú aj deti. A tiež je prekvapivo rýchle.
Suroviny:
850 ml vody
150 g filetov z lososa (bez kože)
1 chemicky neošetrený citrón
3 zemiaky
4 ružičky brokolice
1 hrsť fazoľových strukov
1 vetvička rajčin
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
petržlenová vnať na ozdobenie
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro + nástavec na varenie v páre
Postup:
- Do hrnca ETA Tauro nalejte vodu a do nádoby vložte nástavec na varenie v páre. Lososa zo všetkých strán osoľte, pridajte čierne korenie a položte do nástavca. Citrón umyte, nakrájajte na tenké plátky a poklaďte ho na lososa.
- Zemiaky olúpte a nakrájajte na plátky, zeleninu umyte a všetko rozložte okolo ryby. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Hrniec zavrite a nastavte program Varenie v páre na 10 minút. Akonáhle začne hrniec odpočítavať čas, otočte ventil regulácie páry do polohy pára.
- Uvareného lososa posypte petržlenom a podávajte s plátkami citrónu a zeleninou.