Ryba v pare s mangovou salsou

Zdá sa vám chuť tresky mdlá a nezaujímavá? Dajte jej ešte jednu šancu v tomto thajskom variante. Štipľavá chuť limetky v spojení s pikantnou mangovou salsou z nej urobí exkluzívnu delikatesu, napriek tomu však zostane ľahkým pokrmom vhodným aj pre vyznávačov zdravého životného štýlu.
Suroviny:
Marináda:
250 ml kokosového mlieka
½ lyžice thajskej zelenej kari pasty
1 lyžica rybacej omáčky
1 limetka (kôra z celej limetky, šťava z polovice limetky)
2 lyžičky trstinového cukru
2 strúčiky cesnaku (nastrúhané)
1 lyžica čerstvého nastrúhaného zázvoru
Mangová salsa:
1 mango
1 paprička jalapeno (voliteľne)
hrsť jemne nasekaného koriandra
šťava z limetky
Ryba:
2 filety z tresky
1 limetka nakrájaná na plátky
koriander
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro
Postup:
- Pripravte si marinádu zmiešaním kokosového mlieka, kari pasty, rybacej omáčky, kôry a šťavy z limetky, trstinového cukru, cesnaku a zázvoru. Do tejto marinády vložte filety tresky a nechajte ich 30 minút marinovať.
- Mango a jalapeno papričky nakrájajte na kocky, zmiešajte so šťavou z limetky, pridajte nasekaný koriander a premiešajte. Nechajte odležať.
- Prichystajte si papier na pečenie, do ktorého budete filety baliť. Položte naňho odkvapkanú rybu, navrstvite na ňu plátky limetky a posypte koriandrom. Zabaľte do pevného balíčka alebo papiloty.
- Do hrnca nalejte 500 ml vody, pridajte plát na varenie potravín v pare a vyskladajte naňho balíčky s rybami. Hrniec zavrite. Nastavte program Parné varenie na 10 minút a zapnite. Hneď ako začne hrniec odpočítavať čas, otočte ventil regulácie pary do polohy Para. Po skončení programu odoberte veko.
- Medzitým, čo sa v hrnci pripravuje ryba, zlejte zvyšnú marinádu do menšieho rendlíka. Pomaly ju priveďte k varu a pri nízkej teplote redukujte na požadovanú konzistenciu alebo aspoň do doby, kým bude pripravená ryba.
- Po skončení programu Parné varenie rozdeľte balíčky s filetami a odoberte z rýb limetku. Filety podávajte preliate zredukovanou marinádou, posypané čerstvým koriandrom, s lyžicou mangovej salsy a kokosovou ryžou.