Supersemienkový chlieb bez lepku

Supersemienkový chlieb bez lepku

1 bochník

180 minút

Celozrnné pečivo je zdravšie než bežné z bielej múky, pretože obsahuje viac vitamínov a minerálnych látok. Semienka výživovú hodnotu a zdravotné benefity ešte zvýšia. Kombinujte ich podľa chuti, napríklad aj s orechmi alebo bylinkami. Bezlepkové cesto sa ťažšie miesi a spracováva, domáca pekáreň ETA Duplica Vital Plus ťažkosti vyrieši za vás.

Suroviny:

500 g bezlepkovej chlebovej múky
1 lyžička sušeného droždia
1 lyžica slnečnicových semienok
1 lyžica ľanoných semienok
1 lyžica dyňových semienok
1 lyžička rasce
2 lyžičky soli
500 ml vlažnej vody
2 lyžice oleja

pekáreň ETA Duplica Vital Plus

Postup:

Všetky sypké suroviny dobre premiešajte v mise. Do veľkej nádoby pekárne so strednými hnetacími hákmi nalejte vlažnú vodu a olej a pridajte zvyšné suroviny.

  • Pekáreň nastavte na program 1 - Vital:
  • Predohrev OFF
  • Hnetenie I 3 minúty
  • Hnetenie II 8 minút
  • Kynutie I OFF
  • Hnetenie III OFF
  • Kynutie II 90 minút
  • Pečenie I 70 minút
  • Farba DD
  • Pečenie II OFF

Po upečení vyberte chleba v nádobe z pekárne a nechajte 10 minút chladnúť. Potom ho opatrne vyklopte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.