Supersemienkový chlieb bez lepku

Celozrnné pečivo je zdravšie než bežné z bielej múky, pretože obsahuje viac vitamínov a minerálnych látok. Semienka výživovú hodnotu a zdravotné benefity ešte zvýšia. Kombinujte ich podľa chuti, napríklad aj s orechmi alebo bylinkami. Bezlepkové cesto sa ťažšie miesi a spracováva, domáca pekáreň ETA Duplica Vital Plus ťažkosti vyrieši za vás.
Suroviny:
500 g bezlepkovej chlebovej múky
1 lyžička sušeného droždia
1 lyžica slnečnicových semienok
1 lyžica ľanoných semienok
1 lyžica dyňových semienok
1 lyžička rasce
2 lyžičky soli
500 ml vlažnej vody
2 lyžice oleja
pekáreň ETA Duplica Vital Plus
Postup:
Všetky sypké suroviny dobre premiešajte v mise. Do veľkej nádoby pekárne so strednými hnetacími hákmi nalejte vlažnú vodu a olej a pridajte zvyšné suroviny.
- Pekáreň nastavte na program 1 - Vital:
- Predohrev OFF
- Hnetenie I 3 minúty
- Hnetenie II 8 minút
- Kynutie I OFF
- Hnetenie III OFF
- Kynutie II 90 minút
- Pečenie I 70 minút
- Farba DD
- Pečenie II OFF
Po upečení vyberte chleba v nádobe z pekárne a nechajte 10 minút chladnúť. Potom ho opatrne vyklopte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.