Zemiakový chlieb

Zemiakový chlieb

1 bochník

120 minút

Chlieb zo zemiakov? Dnes rarita, v minulosti bežná vec. Pokiaľ sa vám zvýši pár varených zemiakov, je chlieb ideálnym spôsobom, ako ich ešte využiť. Dodajú cestu vláčnosť a jemne zemitú chuť, ktorá vynikne obzvlášť v kombinácii s maslom a soľou.

 

Suroviny:

300 ml vlažnej vody
25 g masla
1 vajce
3 varené zemiaky (cca 150 g)
1 lyžička krupicového cukru
2 lyžičky soli
630 g pšeničnej chlebovej múky
2 lyžičky sušeného droždia

pekáreň ETA Duplica Vital Plus

Postup:

  1. Do veľkej nádoby pekárne so strednými hnetacími hákmi nalejte vlažnú vodu, pridajte zmäknuté maslo a vajce. Navrch nastrúhajte olúpané varené zemiaky, vsypte cukor, soľ, múku a nakoniec droždie. Nastavte program 6 - Rýchly, veľkosť chleba 1000 g, farba svetlá. Pokiaľ je cesto príliš riedke, prisypte trochu múky, záleží na type zemiakov.
     
  2. Upečený chlieb nechajte chvíľu vychladnúť a potom vyklopte na mriežku. Najlepšie chutí čerstvý prvý deň.

Zemiakový chlieb