Sušené ovocné placky

Sušenie patrí medzi nejstaršie spôsoby konzervácie. Sušiť môžete rôzne druhy ovocia a zeleniny. Tento krát vám prinášame recept na ovocné placky z manga a pomarančov. Ale nebojte sa experimentovať. Skvelé sú aj placky z ríbezlí (dosladené cukrom či cukrovým sirupom), hruškové, ananásové, atď. Využiť môžete akékoľvek sezónne ovocie, ktoré máte na záhrade alebo ho kúpite na trhu.
Suroviny:
2 zrelá mangá
2 pomaranče
Sušička ovocia ETA
Postup:
- Mango a pomaranče olúpte, vložte do vysokootáčkového mixéra a rozmixujte. Zmes nalejte na sitá vyložené papierom na pečenie, ktorý jemne prepichnite a rozotrite ju po celom site. Výška plátov by mala byť cca 6-10 mm.
- Sušičku nastavte na 60 °C, sušte 4-6 hodín. Placky priebežne kontrolujte. Hneď ako budú suché na dotyk, oddeľujú sa od papiera na pečenie a nezanechávajú na ňom škvrny, sú hotové.