Svadobné koláčiky

Nemusíte sa zrovna vydávať, aby ste si mohli pripraviť svadobné koláčiky. Upečte si ich podľa receptu od blogerky Adély Zátkovej z profilu Pečeníčko len tak ku káve. Zaručujeme, že vám budú nesmierne chutiť.
Suroviny:
Cesto:
350 g polohrubej múky
1 maslo (250 g)
2 obdĺžniky taveného syra (100 g)
50 g práškového cukru
štipka soli
Náplň:
100 ml mlieka
100 g mletého maku
20 ml rumu
70 g obľúbenej marmelády (ja som použila hruškovú)
štipka škorice
Mrvenička:
80 g hrubej múky
35 g krupicového cukru
35 g studeného masla
Postup:
1. Najskôr si pripravte náplň. Mlieko v kastróliku priveďte k varu, vsypte mak a miešajte, aby sa mak „sparil“. Pridajte všetky ostatné ingrediencie, premiešajte a nechajte vychladnúť.
2. Na koláčiky zmiešajte na doske všetky ingrediencie dohromady a mieste, pokým nevznikne kompaktné cesto, ktoré sa nelepí.
3. Z cesta odoberajte jednotlivé, zhruba rovnako veľké kusy. Z každého vyváľajte hladkú guličku a prstom alebo druhým koncom varešky vytvorte jamku, ktorú naplníte makom. Použite lyžičku alebo lepšie cukrárske vrecko.
4. Na mrveničku zmiešajte všetky suroviny a prstami zapracujte, pokým nevznikne sypká zmes. Tou potom posypte jednotlivé koláčiky.
5. Pečieme na 180 °C (horný a dolný ohrev) dozlata.
6. Po upečení môžeme poliať rozpusteným maslom s rumom a zasypať práškovým cukrom.