Tekvicové kroupoto

Tekvicové kroupoto

2 porcie

60 minút

Sezóna tekvíc je v plnom prúde, preto ak hľadáte inšpiráciu ako hojnú úrodu zužitkovať, vyskúšajte tekvicové kroupoto. Tekvicové pyré si môžete pripraviť dopredu, aby ste prípravou pokrmu nestrávili ani minútu navyše, rovnako ako to robí Hungry Panda, ktorá tento recept pripravila. 

Suroviny:

450 g tekvice + 65 g tekvice nakrájanej na malé kocky
170 g krúp
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa nakrájaná na hrubšie polmesiačiky
30 g masla
55 g ricotty
50 g nastrúhaného parmezánu
600 ml vývaru
soľ
korenie
olivový olej
ghí

Postup:

1. Cibuľu a 450 g tekvice nakrájajte a rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňoch 30-40 min.
2. Na troške ghí osmažte 65 g tekvice nakrájanej na malé kocky. Na poslednú minútu pridajte prelisovaný strúčik cesnaku.
3. Pridajte krúpy a premiešajte. Zalejte vývarom a varte, kým nebudú krúpy mäkké (v prípade potreby pridajte viac vývaru).
4. Upečenú tekvicu a cibuľu rozmixujte s ricottou v stolovom mixéri.
5. K uvareným krúpam vmiešajte pyré z tekvice, maslo a parmezán.
6. Jedlo ochutnajte a prípadne dochuťte.
7. Dozdobiť môžete vločkami z morskej soli a chilli.