Vláčny celozrnný baránok

Vláčny celozrnný baránok

1 baránok

60 minút

Rovnako ako veľkonočná plnka, tak aj veľkonočný baránok dopĺňa sviatočný stôl takmer v každej rodine. Blogerka Majda z profilu Hungry Panda preto pripravila tento skvelý a tak trochu netradičný recept s celozrnnou múkou. Vyskúšate?

Suroviny:

50 g kokosovej múky (= kokos rozmixovaný na múčku)
220 g celozrnnej pšeničnej múky
100 g trstinového cukru

5 vajec izbovej teploty
1 balenie kypriaceho prášku
semienka z 1 vanilkového struku

1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry 
160 g oleja

300 ml mlieka
olej a múka na vymazanie formy čokoľvek na ozdobenie baránka – 2 hrozienka na oči a mašľu

Postup:

1. V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie, teda kokosovú múku, pšeničnú múku, trstinový cukor, kypriaci prášok, citrónovú kôru a semienka z vanilkového struku.
2. Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte do tuhého snehu.
3. Žĺtky, olej a mlieko vmiešajte k suchým ingredienciám.
4. Do cesta opatrne vmiešajte vyšľahané bielky.
5. Cesto vlejte do vymazanej a vysypanej formy na baránka.
6. Pečte 45 min v rúre predhriatej na 180 °C.
7. Nechajte baránka úplne vychladnúť, potom ho vyklopte.  
8. Baránka ozdobte a servírujte.