Zeleninové špízy s halloumi, špenátovým pestom a rajčinovým dipom

Pokiaľ ste vegetariáni alebo si len chcete oddýchnuť od grilovačiek plných mäsa a špekáčikov, je tento recept priamo pre vás. Zeleninové špízy s halloumi, špenátovým pestom a rajčinovým dipom sú skvelou alternatívou.
Suroviny:
Pesto:
15 g píniových semienok
15 g parmezánu
pár vetvičiek tymianu (môžete nahradiť napríklad bazalkou alebo oreganom)
1 (menší) strúčik cesnaku
80 g baby špenátu
100 ml olivového oleja (môžete pridať aj viac – záleží, ako „koncentrované“ a husté chcete pesto mať)
soľ
môžete pridať pre ozvláštnenie aj trochu citrónovej kôry
Rajčinový dip:
150 g kyslej smotany
25 g sušených rajčín – nenaložených v oleji (pokiaľ budete pridávať naložené, použite 30 g a nepridávajte ďalší olej)
1 lyžica oleja
vetvička bazalky
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Halloumi špízy:
220 g halloumi
150 g hnedých šampiňónov
½ cukety
1 paprika
1 – 2 lyžice olivového oleja