Ide to aj bez rúry

Ide to aj bez rúry

Voňavý dezert, šťavnaté pečené mäso, dusená mrkva alebo zapekané zemiaky – to všetko vykúzlite jednoducho a kdekoľvek pomocou Pečenky od Ety. Redaktorky českého magazínu Bydlení otestovali jej schopnosti pri príprave škoricových slimákov s jablkami. Ako multifunkčný hrniec na pečenie v teste obstál?

Jednoducho, chutne a rýchlo

Keď sa naša redakcia zišla u šéfredaktorky Lucie, ktorá má novo zrekonštruovanú kuchyňu, netušili sme, že z nej nebudeme skoro nič potrebovať, pretože Pečenka zvládne takmer všetko sama. My sme pripravili iba domáci kvások (samozrejme ho ale môžete kúpiť), z ktorého sme potom nechali vykysnúť nadýchané cesto. Pretože jar bola ešte v nedohľadne, začali sme rovno sladkými jablkovými slimákmi so škoricou na zdvihnutie nálady. A tiež preto, aby reč nestála, čo ale v prípade osadenstva redakcie Bývanie nebýva veľký problém… 

Elektrický hrniec na pečenie nás zo začiatku prekvapil pomerne malými rozmermi, napriek tomu sme v ňom pohodlne upiekli múčnik pre 6 ľudí. Nádoba vysoká 11 cm bohato stačí aj na celé kura. Smerom hore sa rozširuje, takže môžete počítať so štvorcovým pôdorysom 28 × 28 cm. Tepelné teleso je uložené vo veku, na ktorom nájdete aj vypínač. Veľkou výhodou je nenápadný spínač v držadle, ktorý zaisťuje, že pri odňatí pokrývky hrnca prestáva veko ohrievať. Takže sa nestane, že by  Pečenka po odňatí veka ostala omylom zapnutá. 

Aj napriek svojej jednoduchosti je Pečenka perfektnou náhradou klasickej elektrickej rúry. Presvedčila nás jej rýchlosť pečenia, zlatá farba a hlavne vynikajúca chuť chrumkavých slimákov. Jednoduché používanie Pečenky bude výhodou nielen na cestách či chalupách, ale ocenia ho napríklad aj muži alebo singles či mingles domácnosti.

Hodnotenie redakcie

+ varí, dusí, pečie, zapeká a udržuje pokrmy v teplom stave

+ ideálna pre malé byty, na chalupu alebo dovolenku

+ zdravý spôsob prípravy potravín

+ tepelne odizolované držadlá pre bezpečnú manipuláciu

+ pracovná nádoba s nepriľnavým povrchom

náročnejšie umývanie horného dielu, v ktorom je zdroj tepla

Foto: Lukáš Hausenblas