Recept na úspech v kuchyni

Recept na úspech v kuchyni

Varenie nemusí byť žiadna veda ani pre začínajúcich kuchárov! Stačí mať doma niekoľko základných kusov kvalitného riadu a v kuchyni vám to pôjde pekne od ruky. V tomto článku vám prezradíme, ako si vybrať panvicu alebo hrniec, s ktorými sa vám výsledok vždy podarí.

Kvalita ako základná surovina

Možno sa vám už stalo, že ste varili krok za krokom podľa obľúbeného receptu, ale výsledok nebol úplne 100%. Často ani nezáleží na tom, či v kuchyni trávite veľa času a máte s varením bohaté skúsenosti, alebo k sporáku len občas zablúdite a patríte medzi kuchárov začiatočníkov. Spolu s dobrými surovinami je základom každého chutného jedla aj kvalitné kuchynské náčinie. Ak práve to vo vašej kuchyni chýba, môžete byť najlepší kuchári a dielo sa vám nemusí vždy podariť. Nie je totiž panvica ako panvica! Poďme sa teda pozrieť na to, ktorý kuchynský riad by mal určite mať vo vašej kuchyni svoje miesto.

Hrnce na malé aj veľké hostiny

K tomu, aby ste s prehľadom zvládli každodenné varenie, nepotrebujete mať veľa súprav riadu. Základ by mali tvoriť hrnce aspoň v troch veľkostiach. Malý hrniec sa v žiadnej kuchyni nestratí. Nezaberie veľa miesta a okrem toho, že v ňom môžete ohrievať jedlo, je vhodný aj na prípravu omáčok, ryže alebo akýchkoľvek iných pokrmov v menšom objeme. Stredne veľké hrnce sú asi tie najpoužívanejšie, uvaríte v nich ako celé chody, tak aj len prílohy pre viac osôb. Veľký hrniec nájde svoje využitie aj v jednočlennej domácnosti, ale v každej rodine je samozrejme potrebný aspoň jeden.

Súpravy riadu ETA to v kuchyni vedia

Ponuka kuchynského riadu je v dnešnej dobe veľmi široká, elegantným riešením sú preto súpravy riadu ETA:

Súprava hrncov ETA Titanium II pre malé aj väčšie kuchyne. Nepriľnavý povrch z titánu si zamilujete počas varenia, keď sa vyhnete pripáleniu, aj pri následnom umývaní, pretože ho nemusíte zložito drhnúť. Odolný titán navyše niečo vydrží, takže vám budú hrnce robiť skvelú službu aj po rokoch.

Súprava riadu ETA Honeycomb zaujme na prvý pohľad. Svoj názov si vyslúžila vďaka tomu, že je vylepšená nepriľnavým povrchom, ktorý má podobu včelích plástov. Táto inovatívna povrchová úprava vám umožní pripraviť vaše obľúbené pochúťky tak, aby boli vnútri dokonale uvarené a na povrchu krásne chrumkavé. A aké je ich ďalšie veľké plus? Hrnce môžete používať na akomkoľvek druhu ohrevu, dokonca aj v rúre!

A do tretice všetko dobré, súprava riadu ETA Acero. Nielenže vyzerá ako z profesionálnej kuchyne, ale zvládne aj každú kulinársku výzvu. Či už chcete variť, piecť, smažiť alebo dusiť, na tieto hrnce a panvice sa môžete spoľahnúť.

So správnou panvicou vám to pôjde samo

Asi nie je veľkým prekvapením, že absolútnou nevyhnutnosťou sú pri varení aj panvice, s nimi je to ale trochu zložitejšie. Už pri výbere sa totiž musíte zamyslieť nad tým, na čo a ako budete panvicu používať a aké by mala mať vlastnosti.

V prvom rade by ste mali zvážiť typ ohrevu. Či budete variť na plyne, alebo máte doma indukčnú varnú dosku a potrebujete indukčnú panvicu. Ak plánujete aj zapekanie v rúre, musí mať zas tepelne odolnú rukoväť z kovu či odolného plastu.

Zvážte taktiež materiál, s ktorým radi pracujete. Dávate prednosť nepriľnavým povrchom alebo nerezovej oceli? Oboje majú niečo do seba. Na panvici s nepriľnavým povrchom pripravíte dokonalé palacinky alebo napríklad fantastické vajíčka a nemusíte ani používať olej. Ďalší variant predstavuje šéfkuchármi obľúbená nerezová oceľ. Mnohí ľudia sa jej stále trochu boja, ale verte, že to nie je nutné. Alfou a omegou varenia na nereze je jeho správne nahriatie, pomôcť si môžete aj olejom a potom sa už môžete tešiť na skvelé steaky.

Tip pre všetkých kuchárov

Pamätajte si, že aj v kuchyni platí, že kvalita má prednosť pred kvantitou. Namiesto vašej starej 24-dielnej súpravy hrncov, z ktorých používate len jeden a ešte k tomu neradi, si radšej zaobstarajte len pár kusov riadu, aby bola vaša kuchyňa radšej plná chuti. Pozrite si našu ponuku kuchynského riadu a vyberte si ten pravý. Potom už len stačí nájsť svoj obľúbený recept, obliecť si zásteru a pustiť sa do varenia!