Arašidové kuracie rezne so šalátom

Arašidové kuracie rezne so šalátom

2 porcie

60 minút

Patríte medzi milovníkov rezňov na všetky spôsoby? Vyskúšajte tento netradičný recept na kuracie rezne, ktorý sme pre vás pripravili s Fitreceptami. Kombináciu kuracieho mäsa a arašidov si určite zamilujete. 

Suroviny:

Na rezne

2  kuracie prsné rezne (cca 300 g)
40 g arašidového masla (najlepšie bio, bez cukru a bez soli)
1 strúčik cesnaku (roztlačený)
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička mletej údenej papriky
1 vajce
štipka soli
 

Na šalát

200 g predvarenej červenej repy
100 g ľadového šalátu
100 g šalátu
20 g drcených mandlí
 

Na zálievku

1 lyžica citrónovej šťavy
kôra z 1/2 citrónu
1 lyžica medu
1 lyžica sójové omáčky

Postup:

  1. Trúbu si predhrejte na 180 °C. 
  2. V miske zmiešajte arašidové maslo, roztlačený cesnak, korenie, vajce a soľ. V zmesi obaľte oba kuracie prsné rezne a dajte na plech vyložený papierom na pečenie. 
  3. Pečte pri 180 °C cca 25-35 minút
  4. Než sa rezne upečú, pripravte si šalát. Červenú repu nasekajte na plátky, listy šalátu natrhajte na väčšie kusy a oboje rozdeľte na dva servírovacie taniere
  5. Pomocou ručného šľahača Lento pripravte zálievku. Vyšľahajte citrónovú šťavu s nastrúhanou citrónovou kôrou, medom a sójovou omáčkou. Zálievku rovnomerne pokvapkajte pripravenú repu a šaláty
  6. Rezne vyberte z trúby a skontrolujte, či sú dostatočne prepečené. Hotové rezne rozdeľte na oba taniere a ihneď podávajte 

Prevzaté z Fitrecepty.info