Mrkvovo-zemiaková kaša

Máte radi zemiakovú kašu, ale radi by ste ju občas trochu ozvláštnili? Fitrecepty pre vás pripravili netradičnú mrkvovo-zemiakovú kašu, ktorú si určite zamilujú nielen vaše deti. Mrkva dodá kaši sladkastú chuť a obohatí ju o množstvo vitamínov a ďalších užitočných látok, z ktorých najvýznamnejšie sú β-karotény.
Suroviny:
700 g mrkvy
500 g zemiakov
soľ
100 ml mlieka
120 g rozpusteného masla
Postup:
- Zemiaky spoločne s mrkvou očistite, nakrájajte na zhruba rovnako veľké kocky a dajte variť do vriacej osolenej vody domäkka.
- Vodu zlejte a uvarené zemiaky spoločne s mrkvou roztlačte pučidlom. Za prilievania vriaceho mlieka vyšľahajte ručným šľahačom do hladka.
- Kašu zjemnite rozpusteným maslom a dosoľte podľa chuti. Podávajte ako prílohu k mäsu.
Prevzaté z Fitrecepty.info.