Mrkvovo-zemiaková kaša

Mrkvovo-zemiaková kaša

6 porcií

50 minút

Máte radi zemiakovú kašu, ale radi by ste ju občas trochu ozvláštnili? Fitrecepty pre vás pripravili netradičnú mrkvovo-zemiakovú kašu, ktorú si určite zamilujú nielen vaše deti. Mrkva dodá kaši sladkastú chuť a obohatí ju o množstvo vitamínov a ďalších užitočných látok, z ktorých najvýznamnejšie sú β-karotény. 

Suroviny:

700 g mrkvy
500 g zemiakov
soľ
100 ml mlieka
120 g rozpusteného masla

Postup:

  1. Zemiaky spoločne s mrkvou očistite, nakrájajte na zhruba rovnako veľké kocky a dajte variť do vriacej osolenej vody domäkka. 

  2. Vodu zlejte a uvarené zemiaky spoločne s mrkvou roztlačte pučidlom. Za prilievania vriaceho mlieka vyšľahajte ručným šľahačom do hladka.  

  3. Kašu zjemnite rozpusteným maslom a dosoľte podľa chuti. Podávajte ako prílohu k mäsu. 

Prevzaté z Fitrecepty.info