Cícerová polievka

Cícerová polievka

4 porcie

45 minút

Cícer baraní je skvelá potravina pri mnohých diétach alebo aj ako súčasť zdravého jedálničku. Dobre sa trávi, nenadúva a má skrz naskrz pozitívne účinky na ľudské zdravie. Vďaka príjemnej orieškovej chuti si ho radi dajú aj deti. Vyskúšajte napríklad cícerovú polievku od Fitrecepty.info ako ideálny obed alebo večeru pre vás a vašu rodinu. 

 

Suroviny:

400 g uvarené cíceru
400 ml nakrájaných rajčín v konzerve
150 g zeleru
2 mrkve
2 šalotky
1 lyžica olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1 litr zeleninového vývaru
lyžica tamari omáčky
hrsť čerstvej bazalky
soľ
čierne korenie

Postup:

  1. Šalotky nakrájajte najemno v sekáčiku a spoločne s prelisovaným cesnakom ich osmahnite v hrnci na lyžici olivového oleja. 
  2. Pridajte očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu a zeler, zalejte vývarom, pridajte plechovku krájaných rajčín, tamari omáčku a predvarený cícer, všetko zamiešajte a nechajte 10 minút povariť pod pokrievkou. 
  3. Hotovú polievku podávajte s troškou kyslej smotany a nahrubo nasekanou bazalkou. 

 

Prevzaté z Fitrecepty.info.