Bagety s údeným lososom a vajcom

Bagety s údeným lososom a vajcom

4 porcie

25 minút

Chcete si pripraviť rýchlu desiatu alebo večeru s puncom luxusu? Vyskúšajte bagety s údeným lososom a vajcom od účastníčky Food blogu roku 2021, menom Kaya Kounová Roubíčková, na Instagrame známej ako @svasniprojidlo. Tento recept zvládnete pripraviť behom chvíľky. Využité suroviny navyše obsahujú omega-3-mastné kyseliny, široké spektrum vitamínov B, v zime veľmi potrebný vitamín D a sú bohatým zdrojom živočíšnych bielkovín. Vyskúšajte túto nutričnú a vitamínovú bombu.

Suroviny:

4 svetlé bagety
4–6 lyžíc žervé alebo majonézy
8 plátkov údeného lososa
6 vajec
½ uhorky
pažítka podľa chuti (kto má rád, tak kôpor)

Postup:

1. Bagety rozkrojte a spodnú stranu pomažte vrstvou žervé alebo majonézy.
2. Na namazanú stranu rozložte kúsky údeného lososa a na tenké plátky nakrájanú uhorku.
3. Každému do bagety pridajte jedno rozpolené vajce nahniličku (uvaríte tak, že do vriacej vody vložíte vajce a až začne znova vrieť, odmeriate si 4 minúty – potom schladíte a olúpete).
4. Nakoniec všetko zasypte najemno nasekanou pažítkou a priklopte druhou polovicou bagety.