Vajíčková nátierka z domácej lučiny

Vajíčková nátierka z domácej lučiny

4-6 porcií

15 minút + deň na odkvapkanie lučiny

 

Vajíčková nátierka je evergreenom školských desiat a obložených chlebíčkov, a to nielen na Veľkú noc. Jej zdravší variant s domácou lučinou podľa Fitrecepty.info vás prekvapí svojou ľahkosťou a vyváženosťou, ale aj trvanlivosťou – hravo sa totiž zaobíde bez tučnej majonézy, ktorá rýchlo podlieha skaze.

 

Suroviny:

350 g selského jogurtu (3,5 % tuku)
150 ml sójovej smotany


4 vajcia uvarené natvrdo
1 jarná cibuľka
štipka soli a čierneho korenia 

Postup:

  1. Najprv si pripravte domácu lučinu: Do väčšej misy vložte sito a vysteľte ju čistou utierkou. Naplňte ju jogurtom zmiešaným so smotanou a nechajte do druhého dňa pri izbovej teplote odkvapkať. V utierke potom zostane čistá lučina.

  2. Olúpané vajcia nakrájajte na kocky, jarnú cibuľku na kolieska a oboje premiešajte s domácou lučinou. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

  3. Nátierku uložte do chladničky aspoň na 20 minút, aby sa chute prepojili a podávajte s celozrnným pečivom. 

ETA TIP: Chrumkavé celozrnné bagety si môžete pripraviť v pohodlí domova s pekárňou ETA Duplica Vital Plus.

 

Vajíčková nátierka z domácej lučiny

Prevzaté z Fitrecepty.info.