BBQ krídelká s domácimi hranolkami

BBQ krídelká s domácimi hranolkami

20 ks kuracích krídeliek

 

 

Letné grilovačky sa pomaly, ale isto blížia, a preto sme pre vás v spolupráci s blogerkou Natáliou Černouškovou, na Instagrame známou ako Poklady kuchyně, pripravili malú letnú ochutnávku. Kuracie BBQ krídla s domácimi hranolkami! BBQ omáčka je naozaj univerzálna, môžete ju použiť na akýkoľvek druh mäsa či tofu. Dobrú chuť!

Suroviny:

BBQ omáčka:
(hrnček s objemom 250 ml)
1/2 lyžičky soli 

1/4 lyžičky čierneho korenia 
1/4 lyžičky sušeného cesnaku

2 hrnčeky kečupu
1/2 hrnčeka jablčného octu

1/4 hrnčeka trstinového cukru
2 lyžice medu
1 lyžica worčestrovej omáčky

1 lyžica citrónovej šťavy

Postup:

1. Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku a rozdeľte ju na polovicu. 
2. Každé krídelko obaľte v omáčke a poukladajte do fritézy. Pečte na 185 °C okolo 25 minút. 
3. Priebežne krídelká kontrolujte. Po upečení krídelká znovu potrite BBQ omáčkou. 
4. Na hranolky si nakrájajte zemiaky a dajte ich piecť do fritézy na 185 °C cca na 20-30 minút.