BBQ krídelká s domácimi hranolkami

Letné grilovačky sa pomaly, ale isto blížia, a preto sme pre vás v spolupráci s blogerkou Natáliou Černouškovou, na Instagrame známou ako Poklady kuchyně, pripravili malú letnú ochutnávku. Kuracie BBQ krídla s domácimi hranolkami! BBQ omáčka je naozaj univerzálna, môžete ju použiť na akýkoľvek druh mäsa či tofu. Dobrú chuť!
Suroviny:
BBQ omáčka:
(hrnček s objemom 250 ml)
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky čierneho korenia
1/4 lyžičky sušeného cesnaku
2 hrnčeky kečupu
1/2 hrnčeka jablčného octu
1/4 hrnčeka trstinového cukru
2 lyžice medu
1 lyžica worčestrovej omáčky
1 lyžica citrónovej šťavy
Postup:
1. Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku a rozdeľte ju na polovicu.
2. Každé krídelko obaľte v omáčke a poukladajte do fritézy. Pečte na 185 °C okolo 25 minút.
3. Priebežne krídelká kontrolujte. Po upečení krídelká znovu potrite BBQ omáčkou.
4. Na hranolky si nakrájajte zemiaky a dajte ich piecť do fritézy na 185 °C cca na 20-30 minút.