Bezlepkové bagety

Bezlepkové bagety

4 porcie

190 minút 

Ste milovníci pečiva, ale zo zdravotných dôvodov či kvôli diéte sa vyhýbate lepku, a teda si nedopriavate, čo by ste radi? S naším receptom na bezlepkové bagety sa už nemusíte obmedzovať, ale užívať si čerstvé, chrumkavé a nádherne voňavé pečivo. Navyše s pomocou našej pekárne ETA Delicca II Max bude príprava vašich bagiet ľahká a rýchla.

Suroviny:

330 g bezlepkovej chlebovej múky
5 g sušeného droždia
25 g trstinového cukru
8 g soli
40 g zmäknutého masla 
250 ml vlažného mlieka

pekáreň ETA Delicca II Max

Postup:

1. Do veľkej nádoby so strednými hnetacími hákmi nalejte najskôr mlieko, potom pridajte maslo, múku, cukor, soľ a nakoniec aj droždie. Zapnite program – CESTO. 
2. Po dokončení programu vyklopte cesto na bezlepkovou múkou vysypanú dosku a vytvarujte 4 rovnako veľké bagety, ktoré jednu po druhej 3x narežte ostrým nožom či žiletkou. Vložte do formy na bagety. Nechajte kysnúť na teplom mieste alebo v pekárni na program – KYSNUTIE pri teplote 28-30 °C, než znateľne zväčšia svoj objem. 

3. Potom bagety vložte do pekárne a na program – PEČENIE, farba tmavá, pečte dozlatista 55 minút.