Semienkový bezlepkový chlieb

Semienkový bezlepkový chlieb

1 bochník

180 minút

Bezlepkové pečivo, kupované v obchodoch, sa môže pekne predražiť. Príprava domáceho pečiva bez lepku vám môže nejaké to euro ušetriť a čo viac, môžete si jeho výslednú podobu aj chuť prispôsobiť podľa vašej fantázie. Vyskúšajte tento recept so zmesou slnečnicových, ľanových a tekvicových semienok, ktoré dodajú chlebu štedrú porciu vitamínov a dôležitých stopových prvkov. 

Suroviny:

500 ml vlažnej vody
500 g bezlepkovej múky
2 PL slnečnicových semienok
2 PL ľanových semienok tmavých
2 PL tekvicových semienok
5 g rasce celej
10 g soli
7 g sušeného droždia
2 PL oleja

pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Všetky sypké suroviny dobre premiešajte so sušeným droždím. Do nádoby s hákmi nalejte najprv vodu a olej, potom pridajte sypkú zmes a všetky semienka.
2. Program BEZLEPKOVÝ, kôrka tmavá.

3. Po upečení vyberte chlieb v nádobe z pekárne a nechajte 10 minút vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopte z nádoby a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.