Blesková cesnaková nátierka
 Bramborovz chlab 1_header2.jpg)
Prišla nečakaná návšteva, alebo premýšľate ako zužitkovať úrodu byliniek na okne? Tvarohová nátierka s cesnakom je skvelým základom, ktorý môžete ozvláštniť cibuľkou, bazalkou, trebuľkou, pažítkou, petržlenom alebo nadrobno nasekanou zeleninou. Podávajte ju s nastrúhanou mrkvou, zelerom, uhorkou či paprikou alebo na pečive. Pažítka podporí trávenie a povzbudí chuť k jedlu.
Suroviny:
5 strúčikov cesnaku
250 g tvarohu
1 lyžica kyslej smotany
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
pažítka na posypanie
Postup:
- Cesnak olúpte a pretlačte. V miske zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu a cesnak.
- Nakoniec osoľte a okoreňte podľa chuti a posypte nasekanou pažítkou.