Tuniaková nátierka
 SemÝnkovz bezlepkovz chlab 1_header.jpg)
Ryby by sme mali jesť aspoň raz týždenne, pretože organizmu dodávajú prospešné omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Mäso tuniaka je bohaté na bielkoviny, draslík, fosfor, horčík, selén, vitamíny A, B12 a B6, ktoré posilňujú imunitu. Konzervovaný tuniak nemá typickú rybaciu arómu a jeho pevné mäso sa výborne hodí ako základ zdravej a chutnej nátierky.
Suroviny:
1 stredná červená cibuľa
2 sterilizované uhorky
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (160 g)
80 g gréckeho jogurtu
1 ½ lyžičky dijonskej horčice
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Postup:
- Cibuľu olúpte a spolu s uhorkami nakrájajte nadrobno.
- Tuniaka roztlačte vidličkou v miske, pridajte grécky jogurt, horčicu, uhorky, cibuľu a dobre premiešajte. Osoľte, okoreňte a uložte na chvíľu do chladničky. Nátierku podávajte dobre vychladenú.