Broskyňová panna cotta

Panna cotta je nepečený taliansky dezert, ktorý svojou popularitou šliape na päty aj preslávenému tiramisu. Panna cotta je však oveľa ľahšia, a tak je pre letné maškrtenie ako stvorená. Vsaďte na sezónne ovocie a vyskúšajte variantu s broskyňou, ktorú si obľúbila profesionálna cukrárka Tamara Adamčíková.
Suroviny:
500 g zrelých broskýň
3 lyžičky jemne mletej želatíny
500 ml smotany na šľahanie (35 % tuku)
80 g práškového cukru
1 vanilkový́ lusk
šťava z polovice citróna
Postup:
- Najprv si pripravte broskyňové pyré – očistené broskyne rozmixujte vo Vital Blende, chvíľu povarte a následne prepasírujte.
- Teraz prichádza čas na želatínu. Riaďte sa návodom na obale, spravidla však stačí nechať prášok napučať v dostatočnom množstve vody. Trvá to asi 5 minút.
- Smotanu vlejte do nepriľnavého hrnca, pridajte broskyňové pyré, cukor a vanilku. Po dosiahnutí bodu varu odstavte, primiešajte želatínu a dochuťte šťavou z citróna.
- Hneď ako sa želatína úplne rozpustí, zmes preceďte a rozdeľte do ôsmych pohárov.
- Panna cottu uložte na 4 – 6 hodín do chladničky a následne podávajte s rozvareným, mierne dosladeným ovocím.