Bubble Bread

Bubble Bread

12 kusov

 

 

Bubble Bread je hitom tohto leta. Skvele sa hodí ako príloha ku grilovanému mäsu, syrom alebo šalátom. Každý bochník môžete naplniť podľa svojich predstáv a vytvoríte tak perfektný pokrm pre každú príležitosť. 

Suroviny:

250 g hladkej múky
130 ml teplého mlieka
1 vajce + 1 vajce na potretie
30 g masla + rozpustené maslo na potretie chleba po upečení
7 g sušeného droždia
2 lyžice cukru 
¾ lyžice petržlenovej vňate
1 lyžička sušeného cesnaku
100 g strúhanej mozzarelly

Postup:

1. Zmiešajte všetky suché ingrediencie, teda múku, droždie, cukor, petržlenovú vňať a cesnak. 
2. Suché ingrediencie dajte do misy z kuchynského robota a pridajte k nim teplé mlieko, 1 vajce a rozpustené maslo. V kuchynskom robote hneťte cesto aspoň 5 minút. 
3. Hotové cesto prikryte utierkou a nechajte kysnúť hodinu alebo až kým nezdvojnásobí svoj objem. 
4. Z vykysnutého cesta tvarujte guličky o niečo menšie než golfová loptička. Potom z nich spravte placku a vložte do nej syr. Syr v ceste uzavrite a opäť vytvarujte guličku. Tú potom dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Takto postupujte, až kým sa vám neminie cesto. Medzi jednotlivými guličkami nechajte rozostupy.
5. Plech prikryte utierkou a nechajte cesto kysnúť ešte pol hodinu.  
6. Cesto potrite rozšľahaným vajcom a pečte cca 20 minút na 180 °C v predhriatej rúre.
7. Upečený bubble bread potrite rozpusteným maslom. 
8. Nechajte vychladnúť a servírujte.