Burger z červenej šošovice

Suroviny:
250 g červenej šošovice
1 cibuľa
2 lyžičky majoránky
štipka soli
2 vajcia
50 g ovsených vločiek
150 g celozrnnej múky
2 lyžice slnečnicového oleja
Postup:
- Trúbu predehrejte na 180 °C.
- Šošovicu prepláchnite pod studenou vodou. Dajte ju do hrnca, pridajte 600 ml vody a varte 12-15 minút domäkka.
- Uvarenú šošovicu sceďte pomocou sita a nechajte ju v ňom chvíľku vychladnúť. Vychladnutú šošovicu potom už môžete premiestniť do misy a premiešať ju s nadrobno nasekanou cibuľou, majoránkou, soľou, múkou, vločkami a vajcom.
- Vznikne vám kompaktné cesto, ktoré by malo ísť tvarovať do fašírok. Pokiaľ je ešte príliš riedke, môžete cesto zaprášiť múkou a pokiaľ príliš tuhé, môžete pridať trošku mlieka alebo vajíčko na zriedenie.
- Z cesta vytvarujte 10-12 fašírok.
- Vezmite si panvicu ETA Titanium Plus, ktorá je vhodná tiež do trúby, rozohrejte na nej 2 lyžice slnečnicového oleja. Na nej opečte fašírky zhruba 2-3 minúty z každej stany.
- Panvicu aj s opečenými fašírkami stiahnite z platničky a premiestnite ju do trúby, kde fašírky dopečte. Stačí 10-11 minút pri 180 °C.
ETA TIP: K burgrom z červenej šošovice sa budú výborne hodiť domáce žemle, ktoré si môžete pripraviť s domácou pekárňou ETA Duplica Vital Plus.
Prevzaté z Fitrecepty.info.